BuroDenG!
Menu

Expressionengine websites updaten

Vaak komen we nog ExpressionEngine websites tegen die op versie 2 draaien. Of zelfs op ExpressionEngine 1 af en toe. Op deze pagina leggen we je uit waarom het belangrijk is om je ExpressionEngine website te (laten) updaten. 

Websites in oudere versies van ExpressionEngine kunnen uitdagend zijn om te updaten. Soms zijn deze websites op een manier in elkaar gezet die het heel bewerkelijk maakt om de site te updaten. Maar in andere gevallen is het juist een fluitje van een cent. Als de site niet of nauwelijks gebruik maakt van add-ons (additionele software) dan kan het updaten vaak snel en probleemloos uitgevoerd worden. 

Worden er veel add-ons gebruikt? Dan hoeft dit ook geen probleem te zijn. Van veel add-ons is er een geupdate versie voor ExpressionEngine 3+ beschikbaar. En mocht dat niet zo zijn dan is het vaak goed mogelijk om de functionaliteit die deze add-on biedt op een andere manier te realiseren.
Het kan ook voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van add-ons die zo belangrijk zijn voor het functioneren van de site dat deze add-ons onmisbaar zijn. Afhankelijk van de manier waarop de add-on is geprogrammeerd kunnen wij bepalen of de add-on moet worden herschreven, of dat enkele simpele aanpassingen volstaan.

Snel een inschatting van de kosten om je site te updaten? Bel 06 22 96 33 21

Zo gaan we te werk als we je website gaan updaten

Stap 1: Quickscan
Als je ons van een Super Admin account kan voorzien kunnen we inloggen in het cms en de situatie inschatten. Als je dat niet kan dan is FTP toegang noodzakelijk. We gaan bekijken welke software er gebruikt wordt en hoe de site is opgebouwd. Op basis hiervan kunnen we een kosten indicatie afgeven. 

Stap 2: Ontwikkel omgeving
Als eerste maken we een kopie van je huidige website. Deze zetten we op een van onze servers. Op die manier garanderen we dat je site niet te lijden heeft van de update werkzaamheden.

Stap 3: Opruimen
In de ontwikkelomgeving verwijderen we als eerste de add-ons die niet 100% benodigd zijn. Vervolgens updaten we de gebruikte addons die over gebleven zijn, of herschrijven onderdelen zodat we vervangende add-ons kunnen inzetten.

Stap 4: Update van ExpressionEngine
Als de add-ons geupdate zijn en allemaal compatible zijn met moderne php versies kunnen we de update van ExpressionEngine zelf uitvoeren. De update van ExpressionEngine 2 naar ExpressionEngine 3 is daarbij het bewerkelijkst. Vanaf ExpressionEngine 3 wordt dit al een stuk eenvoudiger, en vanaf ExpressionEngine 4 is het een kwestie van een druk op de knop.

Stap 5: Test en bugfix
Als alles goed is gegaan kunnen we nu de site testen. Vaak doen we dat met meerdere mensen, en natuurlijk ook de klant, want als klant ken je je eigen website het beste. Alle foutjes die we tegen komen worden in deze fase aangepakt. 

Stap 6: live!
Als alles werkt zoals het moet kunnen we de site live gaan zetten. We passen de hosting omgeving aan zodat deze op de meest recente php versie draait, en zetten de site online. Vervolgens monitoren we de site nog een periode met een aantal geautomatiseerde tootls om eventuele fouten die tijdens de testfase gemist zijn te ondervangen.

Dit is een call to action

Chapeau! Je bent helemaal tot onderaan de pagina gekomen. Nu zouden we graag willen dat je contact met ons opneemt en ons een website voor je laat maken.

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook