BuroDenG!
Menu

Waarom niet overstappen op WordPress

Ik heb gehoord dat je met WordPress heel makkelijk en voor bijna niks een site kan bouwen. Waarom zou ik niet overstappen?

Dit horen we wel vaker. Toch zijn er een paar redenen waardoor wij geen fan zijn van overstappen op Wordpress:

Slechte beveiliging
WordPress heeft een slechte reputatie als het om veiligheid gaat. Dit komt vooral doordat een heel groot deel van de gebruikte plugins niet altijd even goed onderhouden worden, of door niet heel erg kundige ontwikkelaars zijn gemaakt. Dan blijken de deuren voor hackers wagenwijd open te staan. Als de site niet constant gemonitord wordt, en geupdate zijn de risicos groot. Je wil toch niet je klanten en relaties moeten vertellen dat hun gegevens gelekt zijn bij een hack of privacy lek? 

Als er iets mis is moet je het zelf maar uitzoeken
Wordpress heeft geen echte eigenaar. Er is niemand die garantie verleent op de werking van het systeem. Dus kan je nergens aankloppen als de site problemen vertoont, of er simpelweg mee ophoudt. en dat kan op ieder moment gebeuren. Dan ben je toch genoodzaakt om een developer in de arm te nemen, en te hopen dat deze het probleem kan vinden en verhelpen. Succes ermee....

Weinig gebruiksgemak
Binnen wordpress is het vaak zoeken waar je bepaalde informatie kan aanpassen. Om 1 pagina aan te passen moet je vaak op verschillende plekken in het cms dingen bewerken. Dat is heel wat heen en weer geklik en maakt het er niet prettiger op. Daarnaast ziet iedere plugin er weer anders uit wat de verwarring nog groter maakt.

Moeilijk / kostbaar om naar je hand te zetten
Uiteindelijk kan het allemaal wel binnen WP. De ontwikkelaar kan eiigen themas maken en eigen plugins. Een goede ontwikkelaar kan heel ver komen in het customizen van het systeem. Maar dat vergt dan wel een boel tijd van de ontwikkelaar. En tijd is geld.En was dat niet een van de redenen dat je aan Wordpress zat te denken?

Weinig onderscheidend
Als je de voordelen van Wordpress wilt benutten dan is het vooral het feit dat je eenvoudig en snel een site opgezet kan hebben, met een leuke vorm. Maar datzelfde thema wat je voor een paar tientjes koopt wordt waarschijnlijk door nog enkele duizenden sites gebruikt. Dan is je site er gewoon een van de velen.

Goedkoop = duurkoop

Overigens kan het best zo zijn dat je goed geholpen bent met een WordPress site. Wij maken ze soms zelf ook gewoon hoor.

Dit is een call to action

Chapeau! Je bent helemaal tot onderaan de pagina gekomen. Nu zouden we graag willen dat je contact met ons opneemt en ons een website voor je laat maken.

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook