BuroDenG!
Menu

Waarom wij van corporate websites houden

Leuk hoor, zo'n actiesite. Campagne bedacht door een reclamebureau, er webbureau's of freelancers bij zoeken om binnen een veel te korte tijd een dikke site te realiseren. Een hele hoop werk om een flitsende site te maken die een paar maanden gaat draaien, en dan als de online versie van een Red Bull blikje langs de rand van de digitale snelweg achterblijft.

Daar worden wij eigenlijk niet zo blij van.

Liever pakken wij de zaken wat rustiger aan. En grondiger. 

Dus niet een site voor even, maar een site voor jaren. Een website die mee groeit, en die je langere tijd kan gebruiken. Een site die met de dag aan betekenis kan winnen. Waar je een duurzame zoekmachine optimalisatie strategie op kan los laten, waardoor je op de lange termijn veel stabieler kan groeien.

Als je bedrijf of organisatie wat groter is heb je ook vaak meer soorten informatie te ontsluiten. Denk aan de informatie over je bedrijf, je vacatures, je nieuws, cases, diensten of vestigingen. Het is altijd een mooie uitdaging om dat allemaal in goede banen te leiden. Hoe zorg je ervoor dat het allemaal vindbaar blijft? Hoe zorg je ervoor dat de juiste informatie bij de juiste bezoekers aankomt? Dat zijn nou precies die dingen waar wij erg goed in zijn. 

Zo gaan wij te werk bij het ontwikkelen van een corporate website

Als eerste willen we je leren kennen. Niet alleen de marketing manager of de product owner voor de nieuwe website. We maken ook graag kennis met diegene die aan de touwtjes trekt. En ook met diegene die op dagelijkse basis de site zal moeten onderhouden. Zo kunnen we ons een goed beeld vormen van de organisatie, de wensen en waar het momenteel knelt. Want als we dat weten is de oplossing nooit meer veraf.

Vervolgens gaan we ons basis idee voor de website uitwerken. Dat is nog geen vormgeving maar meer een algemeen concept van wat voor soort website het zou kunnen worden, wat de mogelijke oplossingen zijn en op welke manieren we de site onderscheidend kunnen maken. Meestal maken we dan ook al een paar wireframes zodat je al een beetje een gevoel krijgt van de werking. 

Vervolgens bespreken we dit algemene plan met alle betrokkenen en gaan vervolgens een gezamelijk traject uitstippelen om de site te realiseren. Want een goede website maak je samen. Toen we bijvoorbeeld de website van Heffiq maakten stond het precieze eindresultaat nog niet vast. Gaandeweg en in samenwerking hebben we dat toen bepaald. En dat werkt super!

Als alle neuzen enigzins dezelfde kant opstaan gaan we ontwerpen. En presenteren, corrigeren enzovoort. Ondertussen wordt er al gebouwd aan de achterkant. Het cms wordt ingericht en de functionaliteiten worden alvast grotendeels ontwikkeld. 

Al snel in het proces kan er content worden toegevoegd, en naderen we de livegang. Voor live gang zorgen we ervoor dat we geen soe ranking verliezen door de url's van de oude site middels een 301 redirect om te leiden naar de nieuwe paginas.

Dit is een call to action

Chapeau! Je bent helemaal tot onderaan de pagina gekomen. Nu zouden we graag willen dat je contact met ons opneemt en ons een website voor je laat maken.

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook