BuroDenG!
Menu

Technische redenen om je ExpressionEngine website te updaten: besturingssysteem

ExpressionEngine is een op php gebaseerd content management systeem. Zie php als het besturingssysteem, zoals windows of MacOs. Sommige programmas op je computer werken niet meer als het besturingssysteem van je computer wordt geupdate. Zo ook bij ExpressionEngine. Versies van voor 2.11.8 kunnen maximaal op php 5.6 draaien. Vanaf ExpressionEngine 2.11.9 wordt php 7 ondersteund. ExpressionEngine 5 draait op de meest recente php versies.

Als je site nu op ExpressionEngine 2.11.9 draait, en je server staat op php 7 dan ben je helaas nog niet uit de problemen. Php7 en 7.1 worden al niet meer ondersteund, en krijgen geen updates meer. Dat betekent dat deze versies van php (alles voor php7.2) er binnen niet al te lange tijd uit gaan, en dan werkt je site dus niet meer. Een tikkende tijdbom dus.

Maar waarom is dat besturingssysteem nou zo belangrijk?

Php is de meest gebruikte programmeertaal op het internet. Door de nieuwste versies te kunnen gebruiken garandeer je de beveiliging, snelheid en betrouwbare werking van je site.

Dit is een call to action

Chapeau! Je bent helemaal tot onderaan de pagina gekomen. Nu zouden we graag willen dat je contact met ons opneemt en ons een website voor je laat maken.

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook