BuroDenG!
Menu

Waarom ExpressionEngine een goede keuze kan zijn voor je volgende CMS

Bij BuroDenG! hebben we de afgelopen jaren met een aantal Content Management Systemen gewerkt, waaronder Craft, Drupal, Joomla, WordPress, Expression Engine, Movable Type en nog veel meer die ik sindsdien ben vergeten (waarschijnlijk om een ​​goede reden). Momenteel zijn onze twee grootste favorieten verreweg Craft en ExpressionEngine. Over het algemeen zien we WordPress als een optie voor sites van het brochuretype en blogsites en ExpressionEngine als een geweldige optie voor complexere sites. In dit artikel bespreek ik enkele van onze favoriete EE-functies die het een geweldige keuze maken voor bepaalde sites.

Waarom ExpressionEngine in plaats van WordPress?

De belangrijkste redenen waarom we over het algemeen voor EE boven WordPress kiezen, is als de site verschillende berichttypen, meerdere ledengroepen, relaties tussen vermeldingen of front-end gegevensinzending vereist. We geven ook de voorkeur aan EE's ondersteuningsopties en sjabloonintegratie.

Aangepaste berichttypen

Standaard staat WordPress slechts drie soorten inhoud toe: "Posts", "Pages" en "Media". Als u een ander inhoudstype aan een WordPress-site wilt toevoegen, zoals een vermelding voor producten of nieuws, moet u dat binnen het functies.php-document ontwikkelen of een plug-in van derden installeren. ExpressionEngine, aan de andere kant, is gebouwd om vanaf het begin aangepaste berichttypen te hebben. U kunt er zoveel toevoegen als u wilt zonder codering of installatie van een add-on van derden. Het echte mooie is dat de verschillende berichttypen harmonieus kunnen leven in het venster Bewerken, wat betekent dat alle inhoud op dezelfde plaats en op een vertrouwde manier kan worden bewerkt in plaats van tussen plug-ins te moeten springen om inhoud te bewerken.

ExpressionEngine begint als een lege lei. Het CMS doet geen aannames over wat voor soort gegevens uw site zal opslaan. Hierdoor zijn de inhoudsmogelijkheden eindeloos en het creëren van verschillende inhoudsmodellen - bijv. "Blogposts", "producten", "teamleden" - is naadloos. ExpressionEngine noemt deze modeltypes kanalen en elk kanaal is single-gericht.

Aangepaste velden

Aan de kanalen zijn aangepaste velden toegevoegd. Een productkanaal kan bijvoorbeeld velden voor 'prijs', 'beschrijving', 'maten' en 'categorie' bevatten. Deze in EE maken is eenvoudig en ongecompliceerd. Bovendien zijn er veel aangepaste veldtypen beschikbaar, zoals kleurkiezers, vervolgkeuzelijsten, meervoudige selectie, keuzerondjes, rich text-editors en meer.

Relaties

De relatiefunctionaliteit van EE is een eenvoudige maar krachtige oplossing voor het creëren van relaties tussen vermeldingen in verschillende (of dezelfde) kanalen. Met relaties kunnen we complexe, aangepaste gegevensstructuren creëren. We zouden bijvoorbeeld een "inzamelings" -kanaal kunnen hebben dat vermeldingen bevat van een "product" -kanaal. En / of een "catalogus" -kanaal dat collecties bevat die producten bevatten.

Front-end gegevensinzending
ExpressionEngine ondersteunt front-end gegevensinzending, wat betekent dat we geregistreerde gebruikers kunnen toestaan ​​om vermeldingen te maken en te bewerken via de front-end van een website. Een gebruiker kan zich bijvoorbeeld aanmelden en een vacature of een kalendergebeurtenis indienen. EE heeft een ingebouwde statusgroep gebouwd, zodat we de status van een door de klant aangemaakt item kunnen instellen op "review" totdat een beheerder het goedkeurt.

Eenvoudige sjabloonintegratie
Omdat EE geen aannames doet over je gegevens, doet het ook geen aanname over hoe je die gegevens wilt weergeven. Dit maakt het zeer schoon om dynamische gegevens in de sjablonen te krijgen. Je hoeft je geen zorgen te maken over vreemde HTML-tags. Het aanvragen van inhoud van een item levert alleen de gevraagde inhoud op. De manier waarop ik het graag uitleg, is dat de meeste CMS's van ontwikkelaars verlangen dat ze het ontwerp bouwen rond de structuur van het CMS, maar met EE kunnen we CMS-inhoud in de sjabloon injecteren. In de praktijk betekent dit dat onze UX en visuele ontwerpers elke gewenste interface kunnen creëren zonder bang te hoeven zijn voor CMS-incompatibiliteiten.

Machtigingen voor ledengroepen
Wanneer sites een handvol verschillende ledengroepen nodig hebben om inhoud te onderhouden of te bekijken, is EE een uitstekende keuze omdat het een ingebouwde ledenmodule heeft. De ledenmodule maakt meerdere ledengroepen mogelijk met elke combinatie van kanaalrechten. Dit betekent dat we bijvoorbeeld projecten kunnen opzetten waarbij een groep gebruikers nieuwsitems kan bewerken, terwijl een andere nieuwsitems en blogposts kan bewerken. WordPress zou een plug-in nodig hebben om iets soortgelijks te doen.

Dit is een call to action

Chapeau! Je bent helemaal tot onderaan de pagina gekomen. Nu zouden we graag willen dat je contact met ons opneemt en ons een website voor je laat maken.

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook