BuroDenG!
Menu

Neem je website nou eens serieus!

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat iedereen zo wegloopt met Wordpress. Nu dit bericht weer: https://www.nu.nl/tech/6138378/tientallen-websites-van-de-overheid-kwetsbaar-voor-hackaanvallen.html

Natuurlijk ben je een sufferd als je easy-peasy wachtwoorden gebruikt. En spreekt het niet voor je als je bekende veiligheidsrisico's niet probeert te verhelpen.

Maar het is ook symptomatisch voor hoe er met websites wordt om gegaan. Er wordt te weinig tijd, geld en kunde ingezet om het goed te doen.

De website hangt er vaak maar een beetje bij. Er wordt een project opgestart en iedereen is daar druk mee. Iemand krijgt de taak om een website te regelen. Waarschijnlijk die collega die zo handig is met computers. Er wordt dan een beetje rond gekeken in de omgeving en het eigen netwerk of iemand nog iemand kent die de website kan maken. Voor zo min mogelijk geld natuurlijk. Er worden een paar offertes opgevraagd. Natuurlijk staan die offertes vol met ronkende marketing taal. Natuurlijk zet de webbouwer vol in op het door hen gebruikte systeem als ideale oplossing. Natuurlijk wordt er niet al te diep ingegaan op saaie onderwerpen als techniek, veiligheid, toegankelijkheid en gebruiksgemak. De keus is snel gemaakt. Partij A is heel vriendelijk en kan lekker snel en voor weinig de site realiseren. En ze hadden toch zo'n mooi ontwerp gemaakt. (plaatjes doen het altijd goed) Die wordt het dus. Taak volbracht.

Maar hoe beoordeel je zo'n offerte dan inhoudelijk als dit niet je vakgebied is? Dat kan je niet verwachten van iemand die niet midden in de webdevelopment wereld zit.

En de overheid is geen uitzondering. Ook in de publieke sector en het bedrijfsleven gaat het vaak op deze manier. Heel vaak.

De verantwoordelijkheid voor een goede, veilige website ligt ook bij de bouwer en hoster. Met een beetje handigheid (en misschien zelfs wat PHP skills) kan je met WordPress websites snel en eenvoudig realiseren. En zodoende zijn er legio buro's die met WP een business opbouwen. Omzet draaien gaat nu eenmaal sneller als je je hoofd niet al teveel breekt op de "details". Onderhoudscontractje erbij want het systeem en de plugins moeten goed up to date blijven. Oh ja, hosting aanbieden via je reseller accountje is natuurlijk ook handig om wat cashflow te realiseren.

Natuurlijk zijn er ook WordPress specialisten die wel weten wat ze doen. Die kan je ook inhuren om je site te bouwen. Moet je misschien wel wat meer tijd reserveren. En budget. Want als je een echt goede website wilt bouwen kost dat nou eenmaal tijd. In WordPress, Joomla!, ExpressionEngine of welk CMS systeem dan ook.

Neem je website nou eindelijk eens serieus!

Dit is een call to action

Wil je eens praten over hoe wij je kunnen helpen om de juiste keuzes te maken voor je huidige of nieuwe website?

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook