BuroDenG!
Menu

ExpressionEngine 7, de nieuwste versie van ons favoriete CMS is live

Het heeft een jaartje of 2 geduurd maar 8 maart 2022 is ExpressionEngine 7 gelanceerd. Bij tijd van schrijven zijn we alweer bijna een jaar verder, wat ons ruim de tijd heeft gegeven om eens goed naar alle voordelen en verbeteringen te kijken.

In versie 6 van ExpressionEngine was er al de "PRO" module. Hiermee kreeg je een aantal nieuwe functionaliteiten en die waren erg fijn. In versie 7 zijn deze ingebakken in het systeem, en dus niet meer additioneel maar standaard!

Een paar van de belangrijkste verbeteringen zal ik voor je uitlichten,

Structure, Pro Search & Pro Variables voortaan inbegrepen

Packettide, het bedrijf achter ExpressionEngine heeft enige tijd geleden de addons van Lodewijk Schutte (@low) overgenomen. Deze zijn nu in de core van ExpressionEngine opgenomen onder de naam Pro Variables en Pro Search. Dat is heel handig want dit zijn enorm goede addons die we in haast iedere site die we ontwikkelen inzetten. Dat geldt ook voor de Structure addon. Een van die standaard addons die we altijd gebruiken.

Front end editing

Je hoeft helemaal niet meer in het CMS zelf te zijn om je site te onderhouden. Dat is erg handig, want als je een schrijffoutje ziet hoef je niet meer in het CMS te gaan zoeken naar die ene entry in dat ene channel. Niks ervan: je klikt op het edit icoontje, past aan wat je aan wilt passen en je klikt op save. klaar!

Entries kopieren

Eenvoudig je entries kopieren. Mega handig als je bijvoorbeeld een nieuwe vacature hebt voor een kassiere in je supermarkt in Heiloo, die verder nauwelijks verschilt van die andere vacature voor kassiere in je supermarkt in Amstelveen.

Extra veilig inloggen met 2-voudige authenticatie

Ja, veiligheid is altijd een speerpunt geweest bij ExpressionEngine, en ook hiermee wordt het allemaal nog veiliger.

Performance verbetering

ExpressionEngine 7 is een flink stuk sneller dan zijn voorgangers. Soms wel 2x zo snel. En dat gecombineerd met PHP 8.1 zorgt ervoor dat je site vliegt!

Er is nog veel nieuws. Daar kan je uitgebreid over lezen in het changelog

 

Bekijk de officiele release video van ExpressionEngine 7

Dit is een call to action

Chapeau! Je bent helemaal tot onderaan de pagina gekomen. Nu zouden we graag willen dat je contact met ons opneemt en ons een website voor je laat maken.

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook