BuroDenG!
Menu

Eerste indrukken van ExpressionEngine 6 beta

ExpressionEngine bestaat al een behoorlijke poos. In het begin heette het pMachine, en was toen vooral een blogging tool. Echter als snel werd de eerste versie van ExpressionEngine gelanceerd. Nu, in 2020 zijn we dan bij ExpressionEngine 6 aangeland. Een overzichtje van de nieuwe features

Nieuw design van het control panel

Het control panel van EE6 heeft een flinke verandering ondergaan. Het ziet eer allemaal een stuk moderner en intuitiever uit. Ook de style guide voor addons is een stuk strakker waardoor de addon specifieke paginas er een stuk uniformer uitzien.

Nieuw member systeem

Waar voorheen een gebruiker in een bepaalde groep werd geplaatst, en op basis daarvan  bepaalde rechten had, is dit nu volledig op de schop gegaan. Er is nu sprake van een op rollen gebaseerd systeem. Leden hebben nu een "primaire rol" en kunnen daarnaast nog additionele rollen hebben. Dat maakt het een stuk makkelijker om rechten te beheren.

Afbeelding manipulatie 

Een soort van CE Image, maar dan native! Met deze tools kan je op de server automatisch afbeeldingen manipuleren (bijsnijden, verkleinen, vergroten etc) zonder het origineel te verpesten. En een groot voordeel: je kan een jpg uploaden, maar m op de server omzetten naar WebP!
Nu nog een vervanger van CE Lossless!

Jump menu

Niet meer door allerhand menu's rondklikken, maar typen wat je zoekt en realtime de resultaten zien. werkt erg lekker, maar je moet natuurlijk wel weten waar je precies naar aan het zoeken bent. 

Enorm verbeterde updater

Updaten van EE2 naar EE5 kon nog wel eens een draak van een proces zijn. Dit werdt vaak veroorzaakt door niet compatible addons. Dit is een heel stuk makkelijker geworden met deze nieuwe updater. Als er geen of weinig addons gebruikt zijn dan is het echt een 1 click update. Met meer plugins kan het echter nog steeds bewerkelijk zijn (maar minder dan vooheen)

Dark Mode

idem!

Dit is een call to action

Ook een voorproefje van EE6 beleven? Neem contact met ons op!

Klik hier om ons een mailtje te sturen!

Stuur je ons een mailtje?

Bellen kan natuurlijk ook